суббота, 12 марта 2022 г.

Вчимося працювати в нових умовах.

 Життя продовжується.


Вчимося працювати в нових умовах. Вчора директор ІРЦ ІМР пройшла практичний тренінг: «Емоційний діалог з дітьми та вчителями в умовах військового конфлікту». Тренінг проводив Шимон Гродзін-Чеасарі, ізраїльський психолог-педагог, що спеціалізується на подоланні тривалого стресу і травм, пов’язаних с зонами бойових дій.

Будемо надавати необхідні консультаціі на місцях.

ШКІЛЬНЕ НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

 ШКІЛЬНЕ НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

🎓
🔹освітня ініціатива для учнів початкової та середньої школи України: від школи Базис (https://vb.me/school_info) разом з Viber-спільнотою Школа.інфо
🔹онлайн-навчання для всіх дітей України, які можуть доєднатися до занять в Zооm: від Академії Сучасної Освіти А+ (https://aplus.ua/).
🔹дистанційна школа 5-11 класи: від JAMM School (https://jammschool.com.ua/)
🔹доступ до річних матеріалів 1-11 класів безкоштовно: від дистанційної школи «Центр освіти «Оптіма» (https://optima.school/free-education). Потрібно зареєструватися, вказати свою електронну пошту, і на неї приходить посилання та пароль для входу.
🔹участь в живих уроках, навчальні матеріали за весь рік, додаткові активності для діток від ThinkGlobal. Слідкуйте за розкладом (https://www.facebook.com/ThinkGlobalUA).
(https://www.facebook.com/ThinkGlobalUA)🔹екстернат-платформу ALTERRA ONLINE EXTERNAT (https://www.facebook.com/alterraschool1) дає доступ до матеріалів та тестів.
🔹безкоштовні щоденні зустрічі онлайн з дітьми від 6 років: танці, ігри, англійська, перегляд фільмів та інше. Розклад оновлюється кожного дня на сторінці і Telegram-каналі @OkStudy127
🔹безкоштовна серія онлайн майстер-класів (https://od.itstep.org/) і тематичних зустрічей для дітей 7-14 років: безпека в інтернеті, створення та перші кроки для заробітку на NFT, розробка ігор за допомогою Construct.
(https://od.itstep.org/)🔹безкоштовна реєстрація на онлайн уроки і регулярні щоденні зустрічі дітей з психологом від наукового ліцею Клима Чурюмова (https://bit.ly/3hCf6dm).
🔹вільний доступ до повного пакету "Слухач" (1-11 класи) для самонавчання – повна шкільна програма від Центру Дистанційної Освіти "Джерело" (https://cdo.org.ua/reg/).
🔹уроки в запису та онлайн. Тут (https://bit.ly/3sFkZg5) можна зареєструватися, а тут (https://www.eduforsafety.com.ua/) знайти уроки українською, англійською та російською мовами. Проєкт School Navigator.
🔹пізнавальні онлайн-зустрічі від ГО "Смарт Освіта" для дітей та підлітків. Щодня оновлений розклад (https://nus.org.ua/). Заповніть анкету (https://bit.ly/34aOXzh), щоб приєднатися.

четверг, 13 января 2022 г.

Рівні підтримки. Індивідуальна програма розвитку як траєкторія успішного виховання дитини з особливими освітніми потребам


Одним із  чинників успішності інклюзивного навчання –це розуміння педагогами глибинних потреб дітей з особливими освітніми потребами.      

         Важливо забезпечити дітям такі умови навчання, за яких дитина почуватиметься комфортно, а її навчання  та виховання буде більш ефективним.

12 січня 2022 року  Інклюзивно-ресурсний центр Ірпінської міської ради разом із Центром професійного розвитку  педагогічних працівників провели  для методистів закладів дошкільної освіти Ірпінської та Коцюбинської ОТГ семінар «Рівні підтримки. Індивідуальна програма розвитку як траєкторія успішного виховання дитини з особливими освітніми потребами».

Під час зустрічі  обговорювали розвиток інклюзивної освіти, функціонування команд  супроводу, як  визначати категорії особливих освітніх потреб  та надавати необхідну  підтримку для дітей з особливими освітніми потребами.

Директором ІРЦ ІМР, Діною Тимошенко-Ушаковою, та директором  ЦПРПП ІМР, Надією Сєрковою, було закцентовано увагу на необхідності міжвідомчої співпраці фахівців задля забезпечення ефективної інклюзії у Ірпінській ОТГ.


пятница, 17 сентября 2021 г.

Що таке булінг? Профілактика булінгу в освітньому середовищі

 

Що таке булінг? Профілактика булінгу в освітньому середовищі

         17.09.2021 року в Інклюзивно-ресурсному центрі Ірпінської міської ради для асистентів -вчителів було проведено практичний семінар на тему «Що таке булінг? Профілактика булінгу в освітньому середовищі ».

         Під час зустрічі учасники розкрили поняття «булінг», визначили  основні причини його виникнення.

         Велику  увагу приділили формуванню навиків відповідальної та безпечної поведінки дітей з особливими освітніми потребами.

         Також присутні обговорили шляхи виходу із складних ситуацій.

          Під час практичного семінару  використовувались тренінгові вправи, обговорення в малих групах та аналіз складних ситуацій.





вторник, 14 сентября 2021 г.

Інклюзивне навчання

 Інклюзивне навчання

На даний час в закладах загальної середньої освіти Ірпінської ОТГ:
Закладів загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням-8,
класів-52,
дітей, які перебувають на інклюзивному навчанні-74.

Дитина на візку в класі...

 Дитина на візку в класі... Так, в СЗШ №1 у нас є така дитина на інклюзивному навчанні. Наявність у школі дітей з особливими освітніми потребами підвищує кваліфікацію вчителів та адміністрацію закладу. Вчителі вчаться бути уважним до них. А учні закладу, які бачать, що дитина, яка має певні труднощі, вчаться бути добрими і толерантними


понедельник, 13 сентября 2021 г.

"Недостатньо тільки отримати знання; їх треба застосувати. Недостатньо тільки бажати; треба діяти"

 

13.09.2021 року, вчителі-дефектологи  та вчителі-логопеди зустрілися  в ЗДО №1 «Лісова пісня». Зібралися в дружньому колі на засідання творчої групи, яка пройшла під гаслом: "Недостатньо тільки отримати знання; їх треба застосувати. Недостатньо тільки бажати; треба діяти"(Й. В.Гете).

Обговорювали нові нормативні документи (директор ІРЦ ІМР - Діна Тимошенко-Ушакова), проходження педагогами курсів підвищення кваліфікації (в.о.директора ЦПРПП-Надія Сєркова), ведення документації вчителя дефектолога (вчитель-дефектолог ЗДО №1- Оксана Паш), оформлення документації вчителя-логопеда (вчитель-логопед ЗДО №1-Юлія Бедерман).



 Учасники ділились досвідом, розповідали про власні зони росту, обговорювали питання  створення інклюзивного середовища в закладах освіти та знайомилися з  новими цікавинками і новинками в сфері корекційної педагогіки.



На засіданні панувала професійна атмосфера, вільний обмін думками, було отримано відповіді на безліч запитань і море позитивних вражень.