понедельник, 18 января 2016 г.

ПРО ВИДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ У 2015 РОЦІ


Наказ МОН України № 887 від 20.08.2015
Про видання навчальної літератури для дітей з особливими освітніми потребами у 2015 році

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
м.Київ
№ 887 від 20.08.2015
Про видання навчальної літератури
для дітей з особливими освітніми
потребами у 2015 році

З метою реалізації рішення колегії Міністерства освіти і науки України від 03.07.2015 року (протокол № 6/5-19) «Про схвалення Переліку навчальної літератури для дітей з особливими освітніми потребами, що може видаватись за кошти Державного бюджету 2015 року»
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Перелік навчальної літератури для дітей з особливими освітніми потребами, що можуть видаватись за кошти державного бюджету у 2015 році, що додається.
2. Інституту модернізації змісту освіти (Вяткіна Н. Б.) забезпечити видання, придбання підручників та навчальних посібників згідно з Переліком, затвердженим пунктом 1 цього наказу, в межах коштів, передбачених Державним бюджетом України на 2015 рік відповідно до потреби.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Полянського П. Б.
                          Міністр                                                                                      С. М. Квіт
ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ МОН України
від 20.08.2015 № 887
ПЕРЕЛІК
навчальної літератури для дітей з особливими освітніми потребами,
що може видаватись за кошти державного бюджету у 2015 році
Підручники для сліпих дітей (Шрифтом Брайля)
1 клас
1. «Рельєфне малювання. 1 клас» навчальний посібник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для сліпих дітей (авт. Набоченко О. П., Довгопола К. С.).
3 клас
1. «Українська мова. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для сліпих дітей (авт. Вашуленко М. С., Мельничайко О. І., Васильківська Н. А.).
2. «Математика. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для сліпих дітей (авт. Богданович М. В., Лишенко Г. П.).
3. «Природознавство. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для сліпих дітей (авт. Грущинська І. В.).
4 клас
1. «Українська мова» підручник для 4 класу спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для сліпих дітей (авт. Вашуленко М. С., Дубовик С. Г., Мельничайко О. І.).
2. «Літературне читання. Українська мова» підручник для 4 класу спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для сліпих дітей (авт. Савченко О. Я.).
3. «Англійська мова» підручник для 4 класу спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для сліпих дітей (авт. Карпюк О. Д.).
4. «Математика» підручник для 4 класу спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для сліпих дітей (авт. Богданович М. В., Лишенко Г. П.).
Підручники для дітей зі зниженим зором
З клас
1. «Українська мова. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей зі зниженим зором (авт. Вашуленко М. С., Мельничайко О. І., Васильківська Н. А.).
2. «Англійська мова. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей зі зниженим зором (авт. Несвіт А. М.).
3. «Математика. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей зі зниженим зором (авт. Богданович М. В., Лишенко Г. П.).
4. «Природознавство. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей зі зниженим зором (авт. Грущинська І. В.).
5. «Я у світі. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей зі зниженим зором (авт. Бібік Н. М.).
6. «Основи здоров'я. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей зі зниженим зором (авт. Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.).
Підручники для глухих дітей
2 клас
1. «Українська мова. 2 клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для глухих дітей (авт. Луцько К. В.).
Підручники для дітей із затримкою психічного розвитку
Підготовчий клас
1. «Математика. Підготовчий клас» навчальний посібник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей із затримкою психічного розвитку (авт. Сак Т. В., Прохоренко Л. І.).
1 клас
1. «Математика. 1 клас» навчальний посібник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей із затримкою психічного розвитку (авт. Сак Т. В., Прохоренко Л. І.).
2 клас
1. «Математика. 2 клас» навчальний посібник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей із затримкою психічного розвитку (авт. Прохоренко Л. І., Фесенко В. Г.).
2. «Літературне читання. 2 клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей із затримкою психічного розвитку (авт. Ляшенко Н.В.»).
З клас
1. «Математика. З клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей із затримкою психічного розвитку (авт. Прохоренко Л. І., Фесенко В. Г.).
Підручники для дітей з розумовою відсталістю
Підготовчий клас
1. «Трудове навчання. Підготовчий клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для розумово відсталих дітей (авт. Чеботарьова О. В., Гнатенко В. В.).
2 клас
1. «Літературне читання. 2 клас» підручник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для розумово відсталих дітей (авт. Кравець Н. П.).
2. «Математика. 2 клас» навчальний посібник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для розумово відсталих дітей (авт. Королько Н. І.).
5 клас
1. «Світ навколо тебе. 5 клас» навчальний посібник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для розумово відсталих дітей (авт. Гіренко Н. А., Кізіченкова С. М.).
9 клас
1. «Географія України. 9 клас» навчальний посібник для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для розумово відсталих дітей (авт. Одинченко Л. К.).
                      Заступник директора                                                      Ю.І. Завалевський

Комментариев нет:

Отправить комментарий