пятница, 3 марта 2017 г.

УЧАСТЬ У НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ: КОМПЛЕКСНИЙ ПІДХІД»

28 лютого – 1 березня 2017 року представник управління освіти і науки Ірпінської міської ради, Тимошенко- Ушакова Діна Борисівна прийняла участь у науково-практичній конференції «Тенденції розвитку інклюзивної освіти в Україні: комплексний підхід», яка проходила у місті Львові.


 У пленарному засіданні конференції, яке проходило у Великій сесійній залі Львівської міської ради та у дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка, взяли участь понад 200 учасників, представники 19 областей України: головні спеціалісти МОН України , спеціалісти департаментів освіти,  викладачі НПУ ім. М. П. Драгоманова, Національної академії педагогічних наук, факультету педагогічної освіти ЛНУ імені Івана Франка, національного університету «Львівська політехніка», директори та вчителі загальноосвітніх та спеціальних навчальних закладів, працівники соціальних служб, психолого-медико-педагогічних консультацій, представники громадських та батьківських організацій.

Під час пленарного засідання учасники конференції зосередили увагу на проблематиці, пов’язаній із правовим захистом осіб із порушеннями психофізичного розвитку, проаналізували стан справ з впровадженням в Україні інклюзивної освіти дітей з особливими потребами.
     На секційних засіданнях, які проходили  на базі НРЦ «Надія», ДНЗ № 165, ДНЗ «Барвінок», СЗШ №82, СЗШ №95 учасники конференції обговорили результати багаторічного досвіду впровадження інклюзивної освіти в базових інклюзивних школах та специфіку ролі НРЦ як опорних ресурсних центрів для надання допомоги інклюзивним загальноосвітнім школам в Україні, напрацювали низку положень стосовно ширшого впровадження інклюзивної освіти в Україні.



Учасники конференції висловили сподівання на подальшу міжвідомчу співпрацю та регулярне проведення подібних заходів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий