вторник, 23 октября 2018 г.

Участь у міжнародному українсько-чеському практичному семінарі «На шляху до інклюзії. Як працювати з іншістю у школі»,


23.10.2018 року директор інклюзивно-ресурсного центру, Тимошенко-Ушакова Д.Б., взяла участь у міжнародному українсько-чеському практичному семінарі «На шляху до інклюзії. Як працювати з іншістю у школі», який проводився на базі КНЗ КОР «КОІПОПК» у рамках українсько-чеського проекту з інклюзивної освіти за сприяння департаменту освіти і науки Київської облвасної державної адміністрації.


У семінарі взяли участь Рогова Віра Борисівна, директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації;  Бендерець Наталія Миколаївна, в.о. ректора КНЗ КОР «КОІПОПК», кандидат педагогічних наук; Бачинська Євгенія Миколаївна,  проректор КНЗ КОР «КОІПОПК» кандидат педагогічних наук, доцент; Бржетіслав Свозіл, доктор природничих наук та філософії, директор ЗШ Лабіринт та менеджер проекту Open Scool Space; Маркета Седлакова, викладач кафедри «соціальна педагогіка» педагогічного факультету Університету Т.Ґ. Масарика; Деніса Денґлерова, доктор наук, психолог, викладач кафедри «Соціальна педагогіка» педагогічного факультету Університету Т.Ґ. Масарика;  спеціалісти ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КНЗ КОР «КОІПОПК» та 41 директор інклюзивно-ресурсних центрів Київської області.





На семінарі було  розглянуто питання:
·        процес інклюзії у Чеській республіці. Співпраця «школа – батьки – педагогічно-психологічні консультації». Приклади позитивного досвіду закладів освіти;
·        учень із особливими освітніми потребами у класі: діагностика, методика, корекція.
Під час проведення семінару відбулася дискусія з питань створення інклюзивного середовища у закладах освіти, підготовки педагога до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами та організації  ефективної роботи з батьками.

Комментариев нет:

Отправить комментарий