вторник, 2 апреля 2019 г.

2 квітня 2019 року у місті Ірпені відбулася акція «Ірпінь у блакитному»


2 квітня 2019 року  у місті  Ірпені відбулася акція «Ірпінь у блакитному», яка була присвячена Всесвітньому дню інформування про аутизм.
         Мета заходу - інформувати якомога більше людей про порушення аутистичного  спектра.
Адже в Ірпені нараховують 61 дитину з даним порушенням. Із них четверо дітей перебуває на інклюзивному навчанні в закладах середньої освіти  і троє дітей в інклюзивній групі.
Захід відкрила заступник в.о. міського голови - О.І.Чернявська.

Директор Інклюзивно-ресурсного центру, Д.Б.Тимошенко-Ушакова, розповіла  про важливість соціалізації та спілкування дітей з  порушенням аутистичного  спектра і однолітків, адже  саме у спілкуванні вони найбільше відчувають себе повноцінними і реалізованими.
Позитивне емоційне ставленн я та гарний настрій сформувалися  під час руханки , в якій взяли участь    діти, які займаються в Ірпінському центрі позашкільної освіти, учні класів з інклюзивним навчанням   та діти з порушенням аутистичного спектра. Після чого  всі бажаючі  взяли участь у майстер-класі «Долоньки для підтримки».

До участі в акції приєдналися сім»ї, які виховують дітей з порушенням аутистичного спектра, працівники управління освіти і науки,  фахівці інклюзивно-ресурсного центру, працівники Ірпінського центру позашкільної освіти, вихованці клубу «Дивосвіт» та мешканці Ірпеня.
Виховувати толерантність у суспільстві необхідно регулярно. Тож планується  такі заходи влаштовувати частіше.








Комментариев нет:

Отправить комментарий