вторник, 16 февраля 2016 г.

ПІДСТАВА ДЛЯ НАПРАВЛЕННЯ ДИТИНИ НА ДІАГНОСТИЧНЕ ВИВЧЕННЯ

Підставою для направлення дитини на діагностичне обстеження в психолого-медико-педагогічній консультації є стійка неуспішність дитини у засвоєнні змісту навчальної програми загальноосвітніх до­шкільного закладу чи школи,
специфічні труднощі в оволодінні нав­чальним матеріалом, наявне відставання чи відхилення від норми у розумовому розвитку, порушення поведінки та патохарактерологічні особливості формування її особистості в цілому. Виходити з ініціативою про проходження такого обстеження можуть насамперед батьки дитини, коли вони помітять у її розвит­ку якісь незрозумілі особливості, нетипові для дітей цього віку, конкретні вади, труднощі спілкування, неадекватні реакції та ін. Консультація у спеціалістів у такому разі ніколи не буде зайвою. Тим більше, що результатом такої консультації є не вердикт про спеціальне навчання, а корисні поради: до кого ще звернутися, як спілкуватися з дитиною, розвивати її.

          Ініціювати відвідання ПМПК можуть вихователі дошкільних навчальних закладів, логопеди, вчителі шкіл і практичні психоло­ги. Особливо це стосується учнів молодших класів, які навчаються на початковому рівні навчальних досягнень за нині діючою 12-бальною системою оцінювання знань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий