пятница, 19 мая 2017 г.

КОРЕКЦІЯ ДИСЛЕКСІЇ ПО МЕТОДУ ДАЙВІСА

Велику популярність  має  корекція дислексії по системі Дейвіса. Винайшов цей метод, як вже можна зрозуміти з назви, дослідник Рональд Дейвіс. Він був дуже добре знайомий з цією хворобою, оскільки сам страждав нею в дитинстві.
Його методика має кілька етапів, кожен з яких відіграє важливу роль у корекції  дислексії. Завдяки їм дитина поступово розробляє свої мислення, пам'ять та увагу.
Багато експертів і батьки встигли по достоїнству оцінити весь позитивний ефект даного методу.

Етапи методу Дейвіса

  • Самий перший етап - це комфорт. Дитина повинна перебувати в зоні комфорту, не відчуваючи жодних незручностей.
  • Наступний етап - це робота над координацією. Цей етап допомагає дитині засвоїти такі поняття, як право-ліво, верх-низ. Для цього необхідний гумовий м'яч, в подальшому їх буде потрібно два. Дані м'ячі здатні видавати приємні звуки в той момент, коли торкаються руки дитини.
  • Пізнання символів за допомогою ліплення. Дитині дається пластилін, з якого разом з викладачем він повинен зліпити букви, цифри і різні склади. Завдяки цьому, дитина краще засвоює символи, т. к. він може їх помацати руками і навіть понюхати.
  • Останній і найважливіший етап - читання. Він поділяється на три відрізки. У першому дитина повинна навчитися переводити свій погляд зліва направо і дізнаватися групи букв. У другому відбувається закріплення здатності переводити свій погляд зліва направо. І третій відрізок -включає роботу на розуміння сенсу пропозиції, а потім і всього тексту.

  • Комментариев нет:

    Отправить комментарий