суббота, 24 февраля 2018 г.

Майстер - клас по сенсорній інтеграції


24.02.2018 року на базі Інклюзивно-ресурсного центру відбувся майстер-клас по сесорній інтеграції ""Сенсорна інтеграція. як засіб успішного розвитку дитини з особливими освітніми потребами".
Майстер – клас і демонстраційне заняття проводили Тимошенко – Ушакова Діна Борисівна, директор Інклюзивно-ресурсного центру (логопед  - дефектолог, психолог) та  Тимошенко Ірина Володимирівна, корекційний педагог інклюзивного навчання (логопед – дефектолог).





Сенсорно-інтегративна терапія спрямована на підвищення здатності мозку сприймати й організовувати сенсорну інформацію, що створює умови для формування адаптивних реакцій, розвитку моторних і психічних функцій, освоєння практичних навичок та видів діяльності
відповідно до психоневрологічних потреб дитини. На практиці терапію проводять у формі гри у спеціально організованому середовищі , де  сконцентровано обладнання й іграшки, які є потужними джерелами стимулів для вестибулярної, пропріоцептивної, тактильної систем сприйняття, зору і слуху.
         Фахівці, в своїй роботі враховували  методики сенсорної інтеграції, розглядаючи  її як частину комплексного втручання, працюючи в альянсі з дитиною, батьками. Адже тільки так можливий  успіх у досягненні поставлених актуальних цілей.
         Також Тимошенко І.В. було проведено логопедичний масаж  для нормалізації мовлення та емоційного стану дитині  із мовленнєвим порушенням.
Задоволені батьки та усмішки дітей - найкращий подарунок для спеціалістів., які проводили майстер-клас!

Комментариев нет:

Отправить комментарий