суббота, 10 ноября 2018 г.

Семінар-практикум вчителів – логопедів на тему «Робота вчителя-логопеда в аспекті інклюзивної освіти».


9 листопада 2018 року на базі закладу дошкільної освіти №1 «Лісова пісня» відбувся семінар-практикум вчителів – логопедів на тему «Робота вчителя-логопеда в аспекті інклюзивної освіти».
Саме цей заклад дошкільної освіти  один із перших створив інклюзивну групу.
Під  час практичної частини семінару учасники заходу безпосередньо знайомилися з досвідом організації інклюзивного навчання в закладі.
Засідання пройшло в діловій та конструктивній обстановці.  






Завідувачка закладу дошкільної освіти, М.Д.Нельзіна, розповіла алгоритм створення інклюзивної групи, про  перебування дітей в інклюзивній групі і їхні досягнення.
Д.Б.Тимошенко-Ушакова, директор Інклюзивно-ресурсного центру Ірпінської міської ради,  наголосила про наближення умов закладів дошкільної освіти міста до потреб дітей з особливими освітніми потребами.
Керівник творчої групи вчителів – логопедів, І.В. Поліщук, провела асоціативний кущ «Особлива дитина. Інклюзивний заклад.»
Власним досвідом логопедичної роботи  в аспекті інклюзивної освіти поділилась логопед ДНЗ № 1,  Ю.А.Бедерман.
Практичний психолог, О.В.Паш, розкрила питання створення сприятливого соціального середовища для інклюзії дітей з особливими освітніми потребами.
     Серед учасників пройшло обговорення щодо пошуку нових  ідей,  творчого потенціалу корекційних педагогів.
Захід приніс присутнім багато позитивних, щирих емоцій та відкрив новий погляд щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.


Комментариев нет:

Отправить комментарий