вторник, 7 ноября 2017 г.

Обговорення відкриття Інклюзивно-ресурсного центру

Обговорення відкриття Інклюзивно-ресурсного центру
Ірпінська психолого-медико-педагогічна консультація незабаром стане Інклюзивно-ресурсним центром (ІРЦ), відповідно до статті 231 Закону України «Про освіту», керуючись пунктом 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року №545 «Про затвердженняПоложення про інклюзивно-ресурсний центр».

Сьогодні, 6 листопада 2017 року, для обговорення питання створення ІРЦ зібралися заступник міського голови - Н.Семко, радник мера - Ю.Устіч, в.о. начальника управління освіти і науки - О.Білорус та завідувач психолого-медико-педагогічної консультації - Д.Тимошенко-Ушакова.
«Інклюзивно-ресурсний центр» буде забезпечувати права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.
Центр буде проводити комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами, надавати їм психолого-педагогічну допомогу та забезпечувати системне кваліфіковане супроводження.
Інклюзивно-ресурсний центр забезпечить дітей з особливими освітніми потребами психологічною та педагогічною підтримкою, а також має стати ефективним засобом забезпечення прав таких осіб на освіту, сприяти розвитку їх особистості, поліпшуватистан їх здоров’я, якість життя та підвищувати рівень участі у житті громади.

1 комментарий: